Acquisitie van SaaS Sales Talent

Tegen eind 2025 zal meer dan 85% van de bedrijfstoepassingen gebaseerd zijn op SaaS-technologie (Software as a Service). Het is een enorme markt om te verkennen, en bedrijven hebben een voordeel wanneer ze goede SaaS sales talent aanwerven. Gewoonlijk kan de acquisitie en werving van SaaS sales talent en professionals ongeveer 24 dagen in beslag nemen.

Bedrijven voeren diverse taken uit, waaronder het werven van kandidaten, het plaatsen van vacatures op geschikte portalen, het beoordelen van sollicitaties, het opstellen van een shortlist van cv's en het zoeken naar kandidaten.

De aanwerving van het beste SaaS-salestalent helpt tech- en softwarebedrijven de concurrentie voor te blijven en zorgt voor hoge leadgeneratie en verkoop-/inkomstencijfers.

Inzicht in sales talent acquisitie, het identificeren van de beste sales kandidaten en het kiezen van het juiste talent acquisitie bureau kan een definitieve en enorme invloed hebben op de vooruitzichten van je bedrijf.

Wat is SaaS sales talent acquisitie?

SaaS (Software as a Service) kan bedrijven helpen om meer inkomsten te genereren of juist kosten te besparen door het gebruiken van software. Daarom hebben SaaS-bedrijven verkooptalenten nodig die software en aanverwante diensten kunnen verkopen aan nieuwe klanten.

Voor de SaaS-markt kunnen de klanten zowel bedrijven als particulieren zijn. De ontwikkelaars van B2B (of business-to-business) SaaS-producten verkopen aan andere bedrijfsorganisaties en niet aan particulieren.

SaaS-verkopers richten zich op de verkoop van de software en het werven van nieuwe klanten. Soms moeten verkopers ook aan upsell doen bij huidige klanten. De kwaliteit, ervaring, expertise, vaardigheden en kwalificaties van een SaaS-verkoopteam zijn essentieel om zowel kwantitatieve als kwalitatieve impact te hebben op prospects en op de omzet in het algemeen.

SaaS sales talent acquisitie houdt in dat de beste verkopers met de juiste ervaring, expertise, kwalificaties, houding en vaardigheden worden aangenomen. Deze professionals moeten ook de motivatie en honger hebben om de belangen van hun werkgevers en klanten te bevorderen.

Hoe kun je SaaS sales talent herkennen?

De moderne markt is zeer concurrerend, en elk bedrijf wil het beste talent om winstgevend te zijn en keer op keer resultaten te leveren. Het identificeren van het beste SaaS-verkoop talent en hun acquisitie kan de groeivooruitzichten van een SaaS-bedrijf stimuleren.

Hieronder staan de belangrijke manieren om SaaS-verkoop talent te identificeren.

1. Zoek naar technisch onderlegde professionals

Tech-savvy professionals zijn beter op de hoogte van softwareconcepten en technisch jargon. Je wilt geen SaaS-verkoper aannemen en hem dan vanaf nul opleiden. Tech-savvy professionals zijn nodig vanwege de functie-eisen en de fundamentele aard van de rol in een SaaS organisatie. 

Wanneer je deskundige en gepassioneerde professionals aanneemt, zorg ervoor dat je boardroom vergaderingen substantiële resultaten kunnen opleveren. Meer geïnformeerde professionals kunnen ook gemakkelijk vragen van klanten beantwoorden en gedetailleerde informatie over producten en diensten verstrekken.

Professionals met belangstelling voor software en technische hulpmiddelen kunnen op de hoogte zijn van alle andere soorten software die de klant mogelijk gebruikt, wat gunstig kan zijn tijdens het verkoopproces. 

Deskundige en goed geïnformeerde SaaS-verkopers zullen te allen tijde op de juiste manier met inzichtelijke vragen en verzoeken om kunnen gaan. Ze zullen technische vragen kunnen beantwoorden, zelfs als het gaat om de meest recente innovaties en de nieuwste softwarefuncties. Ze zijn gespecialiseerd in hun vakgebied. 

2. Mensen met een technische achtergrond kunnen geschikter zijn

Het is altijd gunstig als de verkoper dezelfde opleidingsachtergrond heeft. Wanneer je oriënteert naar de juiste sales professionals voor de verkoop van SaaS-producten en -diensten, is het goed dat hij of zij de relevante technische en software-achtergrond heeft. 

Het is ook beter als, afgezien van de onderwijskwalificaties, de eerdere werkervaring en kennis van de sector van de kandidaat overeenkomen met de software en de diensten die worden verkocht. Kandidaten met een technische achtergrond zijn ook eerder technisch onderlegd, wat nog een pluspunt kan zijn.

3. Relevante ervaring kan een voordeel zijn

Iemand met dezelfde onderwijs- en werkachtergrond kan de SaaS-producten en -diensten gemakkelijk begrijpen en ook beter uitleggen aan klanten. De beste combinatie is iemand met dezelfde tech-achtergrond die ook onderwijskwalificaties en ervaring in tech-verkoop heeft.

Hoe beter de opleiding, vaardigheden, ervaring en sectorkennis van de kandidaat overeenkomen met de functievereisten, hoe beter het is om resultaten te boeken.

Zelfs als je bijvoorbeeld geen kandidaat in dienst neemt met dezelfde opleidingsachtergrond, kun je er een aannemen met vergelijkbare sales ervaring voor betere resultaten.

Waar moet je op letten bij een wervingsbureau voor sales talent?

Talentacquisitie is het proces waarmee een organisatie de juiste werknemers kan identificeren en verwerven om aan de behoeften van de organisatie te voldoen. Als je een bureau voor talentacquisitie kiest om het beste talent voor SaaS-verkoopfuncties (of andere) in te huren, hou dan de onderstaande punten in gedachten.

Evalueer de reputatie van het recruitment bureau

De reputatie van het talent acquisitiebureau kan voor zichzelf spreken. je kunt een paar bedrijven in dezelfde sector benaderen en met hen praten om meer te weten te komen over hun wervings- en aanwervingspraktijken.

Zoek bijvoorbeeld uit welke talent acquisitiebureaus zij hebben gebruikt voor het sourcen en aannemen van hun verkooppersoneel. De beste wervingsbureaus hebben tevreden klanten en positieve recensies online. Bedrijven zijn uniek in hun wervingsbehoeften en wervingsbureaus kunnen ook tot op zekere hoogte gespecialiseerd zijn in het leveren van de juiste kandidaten voor bedrijfstakken en functies.

Je kunt ook de website van het bureau onderzoeken om meer te weten te komen over hun klantenbestand, specialisatie en andere aspecten.

Wet- en regelgeving

De beste bureaus voor talentacquisitie zorgen ervoor dat je wervings- en aanwervingsproces volledig voldoet aan alle voorschriften en wetten. Dergelijke bureaus kunnen je helpen het personeelsbestand uit te breiden met het beste talent en er tegelijkertijd voor zorgen dat er op korte of lange termijn geen problemen ontstaan.

Toonaangevende wervingsbureaus handelen ook ethisch en handhaven transparantie tijdens het hele wervings- en aanwervingsproces.

Gebruik van de nieuwste technologie

Tegenwoordig worden werving en selectie steeds meer geautomatiseerd, en dat geldt ook voor SaaS sales recruitment. De beste SaaS sales talent hunters kunnen geautomatiseerde job board advertenties inzetten en zullen moeiteloos gekwalificeerde kandidaten kunnen identificeren en screenen met behulp van technologie.

Automatisering van de werving maakt het ook gemakkelijk om de informatie van de kandidaat te verifiëren en zelfs interviews in te plannen. Dit vermindert wrijving op meerdere gebieden. Je moet ervoor zorgen dat het sales talent acquisitie bureau van keuze gebruik maakt van de nieuwste recruitment software en middelen om de beste resultaten te leveren in zo min mogelijk tijd.

Wil je dat wij helpen bij de acquisitie van SaaS Sales talent?

Werken met een SaaS sales recruitment bureau is de beste manier om SaaS Sales Talent aan te werven.  

Neem contact met ons op, wij helpen graag met het opzetten van de beste aanwervingsstrategieën en het vinden van de beste SaaS sales talenten!

English Deutsch