Cloud sales

In het bedrijfsleven verwijst de cloud naar een externe locatie waar gegevens en toepassingen worden opgeslagen en toegankelijk zijn via het internet. De cloud is de afgelopen jaren een populaire term geworden nu steeds meer bedrijven hun gegevens en activiteiten online verplaatsen.

Het gebruik van de cloud heeft vele voordelen, zoals meer flexibiliteit, schaalbaarheid en efficiëntie. Een van de belangrijkste voordelen is echter dat het bedrijven kan helpen geld te besparen.

Wat wordt er bedoeld met cloud sales?

Cloud sales verwijst naar cloud oplossingen, -diensten en -producten. Met andere woorden, het is de verkoop van alles wat met de cloud te maken heeft.

Dit kan beide cloudopslag en computer oplossingen voor cloud gebaseerde toepassingen en diensten betekenen.

Cloud verkopen zijn belangrijk voor bedrijven van elke omvang omdat ze hen kunnen helpen geld te besparen en hun activiteiten te verbeteren.

Hoe kan je clouddiensten verkopen?

Maak het dienstenaanbod eenvoudig.

Bedrijven zijn op zoek naar eenvoudige, allesomvattende pakketten wanneer ze clouddiensten aanschaffen. Ze willen niet hoeven uit te zoeken welke diensten ze nodig hebben en deze bij verschillende aanbieders inkopen. Wanneer het dienstenaanbod wordt opgesteld, moet het volledig en gemakkelijk te begrijpen zijn.

De waarde van de diensten duidelijk en beknopt communiceren. Probeer de klanten niet te upsellen of functies toe te voegen die ze niet nodig hebben. Wees transparant over wat in de pakketten zijn inbegrepen en wat niet. 

De klanten voorlichten

Clouddiensten zijn niet gemakkelijk te verkopen omdat ze relatief nieuw zijn op de markt, en mensen moeten zich ervan bewust zijn. Daarom is het belangrijk om vraag te genereren door klanten voor te lichten over clouddiensten voordat er aan ze verkocht kan worden.

Educatief materiaal helpt hierbij zoals whitepapers, eBooks, blogs, enz., waarin clouddiensten worden uitgelegd en hoe ze waarde toevoegend kunnen zijn voor het bedrijf. Richt je niet alleen op potentiële klanten, maar ook op bestaande klanten. Dit zal helpen expertise en thought leadership over het onderwerp te vestigen. 

Leg de voordelen, veiligheid en support uit

Klanten willen altijd weten of hun gegevens veilig zijn en of ze ondersteuning krijgen als er zich problemen voordoen. Je kunt het vertrouwen in de cloud diensten vergroten door potentiële klanten deze informatie vooraf te verstrekken.

Leg daarnaast de voordelen uit van het gebruik van de clouddiensten ten opzichte van traditionele oplossingen op locatie. Zo kun je klanten ervan overtuigen dat jouw oplossing de beste optie is voor hun behoeften.

Bij het verkopen van clouddiensten is het belangrijk dat om te richten op de beveiliging en support die je klanten kunt bieden. Leg potentiële klanten uit hoe hun gegevens veilig zullen zijn wanneer ze diensten bij je afnemen en zorg voor een aantoonbare ondersteuning als er zich problemen voordoen.

Om een cloud sales professionals te worden, moet je een grondige kennis hebben van cloudtechnologie en hoe deze kan worden gebruikt om bedrijven voordeel te bieden. 

Hoe start je een carrière in de cloud sales?

je zult in staat moeten zijn om cloud-oplossingen op effectieve wijze aan potentiële klanten te verkopen. Er zijn een paar belangrijke dingen die je moet doen om te slagen in de cloud sales.

1. Wees geïnformeerd over alles wat met de cloud te maken heeft

Dit betekent op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van cloud computing en de nieuwe functies en mogelijkheden voor moet blijven.

Het is ook belangrijk dat je de verschillende soorten clouds begrijpt (openbaar, privé, hybride, enz.) en hoe bedrijven ze kunnen gebruiken.

2. Bouw een sterk netwerk op

Bouw sterke relaties op met potentiële klanten en andere cloud sales professionals en -aanbieders. Hierdoor krijgt je beter inzicht in de markt en wat potentiële klanten zoeken in een cloud oplossing. 

3. Blijf op de hoogte van de prijzen

De prijzen voor cloudoplossingen veranderen altijd, dus het is belangrijk dat je op de hoogte blijft van de laatste prijzen en trends. Zo kun je klanten concurrerende tarieven bieden en meer business winnen.

4. Wees georganiseerd

Een cloud sales professional moet een duidelijk inzicht hebben in de producten en diensten die hij aanbiedt. Zo kun je snel en gemakkelijk het antwoord vinden wanneer een klant een vraag heeft. Georganiseerd zijn zal je ook helpen om je verkooppijplijn en voortgang bij te houden.

5. Zorg voor kwaliteitsdiensten

De klant moet de topprioriteit zijn van een cloud sales professional. Het is belangrijk om kwaliteitsdiensten aan te bieden om klanten tevreden te stellen en terug te laten komen voor meer business. Ook zal het leveren van kwaliteitsdiensten de kans op verwijzingen vergroten en churn elimineren.

6. Verkrijg de nodige certificeringen

Er zijn verschillende certificeringen en trainingen beschikbaar om je te helpen effectiever cloud-oplossingen te verkopen. Bijvoorbeeld de Certified Cloud Solutions Provider (CCSP) certificering van de Cloud Credential Council en de Amazon Web Services Certified Solutions Architect - Associate certificering.

Deze certificeringen laten potentiële klanten zien dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om hen te helpen slagen met cloud computing.

Conclusie

Clouddiensten worden steeds populairder, dus er is veel vraag naar cloud sales professionals. Als je een succesvol wilt zijn, moet je een goed begrip hebben van de producten en diensten die er verkocht worden, relaties opbouwen met klanten en op de hoogte blijven van prijstrends en alle cloud gerelateerde zaken. 

Wil je aan de slag in de Cloud Sales?

Ben je enthousiast over een carrière in Cloud Sales?

Ontdek hier je mogelijkheden

English Deutsch