Cybersecurity sales

Er is een enorme vraag naar sales professionals in de cybersecurity sector. Momenteel zijn er bijna twee banen beschikbaar voor elke kandidaat in de sector. De verkoop van cyberbeveiliging vereist mogelijk ook meer technische expertise, kennis, ervaring en kwalificaties op het gebied van verkoop. 

Een salescarrière in de cybersecurity kan echter zeer lonend zijn en een hoog salaris en mogelijkheden tot groei en ontwikkeling bewerkstelligen. 

Wat doet een cybersecurity bedrijf?

De cybersecurity sector evolueert razendsnel. Hij groeit met een CAGR (Compound Annual Growth Rate) van ongeveer 15%. Zowel gevestigde als nieuwe bedrijven wagen zich in het segment vanwege de groeiende behoefte aan veilige cyberspaces. 

Bedrijven in cyber security bieden producten en diensten aan die de online en op cyberspace gebaseerde activiteiten van bedrijven, belanghebbenden en individuen kunnen beschermen. Cybersecurity oplossingen kunnen digitale activa beschermen met de meest geavanceerde technologie en bijgewerkte antivirusprogramma's. 

Cybersecurity bedrijven werken echter ook samen met bedrijfsorganisaties, om diensten aan te bieden op het gebied van onder meer kwetsbaarheidsanalyse, penetratietests, beveiligingssoftware tools en systeemaudits. 

Bedrijven besteden hun IT-gerelateerde activiteiten vaak uit aan andere bedrijven, zodat zij zich meer op hun kernactiviteiten kunnen richten. Cybersecurity bedrijven kunnen ondersteuning en onderhoud bieden voor alle IT- en computersystemen die binnen een organisatie of het bedrijfsnetwerk worden gebruikt. 

Deze functies bestaan uit bedreigingen identificeren, beveiliging patching, monitoring, herstel van beschadigde systemen, herstel van verloren gegevens, etc. Penetratietesten kunnen de zwakke plekken binnen een apparaat of netwerk identificeren. Een beveiligingsaudit is ook een belangrijke dienst voor bedrijven. Het is bedoeld om na te gaan of de systemen van de klant goed beschermd zijn en of de protocollen, het beleid en de technologieën van de klant volledig voldoen aan de wettelijke eisen en de industrienormen. 

Naast de bovengenoemde diensten kunnen cybersecurity bedrijven ook werkzaam zijn op gebieden als onderzoek en ontwikkeling. Zij kunnen de beveiligingssoftware en -hulpmiddelen creëren en verkopen aan andere geïnteresseerde organisaties (waaronder bedrijven van klanten en andere cyber beveiligingsbedrijven). Deze producten hebben vaak de vorm van firewalls, analysetools en netwerk beschermingssoftware.

Wat zijn cybersecurity producten en diensten? 

Cybersecurity sales kan verschillen van andere soorten sales. Het gaat verder dan de kwalificaties en ervaring van gewone sales methodieken. De cybersecurity sector blijft zich ontwikkelen als gevolg van de constante toename van de risico's en de aard van de cybertechnologieën.

Cybersecurity sales professionals kunnen de vele verschillende producten en diensten promoten die hun werkgever aanbiedt. De verkoop van cyberbeveiliging kan het tot stand brengen en onderhouden van kritische verbindingen tussen de technische kopers en de technische oplossingen inhouden.

Verkooppersoneel binnen cybersecurity bedrijven speelt een bijzonder belangrijke rol bij het op de markt brengen van nieuwe cybersecurity technologieën (en verwante technologieën zoals blockchain en cloud computing). De sales van cybersecurity kan betrekking hebben op:

  • Het begrijpen van de cybersecurity-gerelateerde vereisten van klantorganisaties en verschillende industrieën.
  • Het bouwen en onderhouden van offline en online netwerken.
  • Een beveiligingsadviseur en een opvoeder zijn. Het verkooppersoneel voor cybersecurity verstrekt gedetailleerde product-/dienst informatie aan klanten en helpt hen de meest geschikte cybersecurity oplossing te kiezen op basis van hun behoeften.
  • Het verlenen van ondersteunings- en onderhoudsdiensten voor cyber beveiligingsoplossingen en het ontwikkelen van een betrouwbare en duurzame relatie.

Salarissen in de cybersecurity sector 

Er is grote vraag naar cybersecurity sales professionals, wat ook blijkt uit hun gemiddelde salaris. Het gemiddelde jaarsalaris van cybersecurity sales professionals bedraagt ongeveer $150.000.

Het jaarsalaris van een nieuwkomer kan beginnen bij $80.000. Meer ervaren sales professionals verdienen ongeveer $300.000 op jaarbasis.

Hoe begin je een sales carrière in de cybersecurity sector?

Als je een opleiding in IT, software en cybersecurity hebt, heb je een goede kans om in korte tijd een verkoop baan te krijgen bij een gerenommeerd en toonaangevend cybersecurity bedrijf. Verkopers van cybersecurity treden vaak op als adviseurs voor bedrijven van klanten en moeten een goed begrip hebben van cybersecurity en de verwante IT-, digitale en computer onderwerpen. 

Als je gekwalificeerd bent in sales en marketing (bijvoorbeeld een MBA in marketing) kun je een baan krijgen in de sales van cybersecurity. Soms zoeken cybersecurity bedrijven en recruiters professionals en mensen met zowel IT-gerelateerde als marketing/verkoopgerelateerde kwalificaties vanwege de aard van de baan. Als je beide kwalificaties hebt, maak je nog meer kans op een goedbetaalde baan in het cybersecurity-salesvak.

Certificaten voor banen in de cybersecurity

Het is ook mogelijk om certificaten te behalen in de verkoop van cybersecurity. Verschillende opleidingsinstituten en universiteiten bieden dergelijke cursussen ook online aan op gereputeerde en populaire online cursus platforms. De juiste certificering kan je helpen een startersbaan te krijgen in het cybersecurity-verkoop segment. 

Echter, hoe meer ervaring je hebt, hoe lonender je salarispakket kan zijn. Bedrijven kunnen je ook de voorkeur geven wanneer je ervaring hebt opgedaan in andere bedrijfssegmenten.

Dit komt omdat het verkoopproces voor cybersecurity vergelijkbare stappen in een sales traject bevat. Bijvoorbeeld onderhandelingen, sluiten van deals en andere verkoopvaardigheden.

Tot slot

Het belang van cybersecurity neemt met de dag toe. Steeds meer bedrijven schakelen over op online verkoop en internetactiviteiten en hebben cybersecurity oplossingen en -diensten nodig om hun infrastructuur, gegevens en andere activa van cruciaal belang te beschermen.

Een carrière in de sales van cybersecurity kan zeer lonend zijn. Het is gemakkelijk om toe te treden tot de industrie door kwalificaties te hebben op gebieden als informatietechnologie, computers, verkoop en marketing. Er zijn online tal van mogelijkheden om speciale certificering te verkrijgen. Dit zal je helpen om een spannend en lonende carrière in de cybersecurity sales te starten. 

Wil je aan de slag in cybersecurity sales?

Ben je enthousiast over een carrière in cybersecurity Sales?

Ontdek hier je mogelijkheden

English Deutsch