Edtech sales

Edtech verwijst naar computer hardware en software technologieën in het klaslokaal om leraren en opleiders te helpen hun doelgroep effectiever te onderwijzen.

Wat is Edtech?

het concept van Edtech is de integratie van technologie en communicatiemiddelen in de school of opleiding om een interessante, toegankelijk en zelfsturende leerervaring te bieden.

De moderne klaslokalen van vandaag worden niet langer gedomineerd door logge pc's, maar door tablets, dynamische projectieschermen en digitale whiteboards, online webcursussen, en misschien zelfs robotica die cursussen echt kunnen noteren en filmen voor individuele leerlingen die niet aanwezig zijn.

De proliferatie van onderwijs technologieën verandert klaslokalen op allerlei manieren. Edtech-robots, interactieve virtuele lessen en gamified teaching helpen leerlingen bijvoorbeeld betrokken te blijven met boeiende instructiemethoden.

Wat is Edtech sales?

Edtech sales is een uitstekende keuze voor mensen die een inkomen willen genereren met behoud van veel flexibiliteit. Het is ook een bloeiende industrie, wat resulteert in veel werkgelegenheid voor starters in de tech, evenals goede vooruitzichten voor groei nadat je jezelf hebt gevestigd. De Edtech verkoop industrie groeit nog steeds om aan de wensen van potentiële klanten te voldoen. 

Hoe slaag je in de Edtech-sales?

Wanneer je een carrière in de Edtech sales ambieert, is het ontwikkelen van een betrouwbare verkoopprocedure een belangrijk onderdeel. Bovendien hangt het verkoopsucces van Edtech af van de volgende aspecten. 

Begrijp de doelgroep en identificeer de buyer persona

Ten eerste moet je een goed begrip van je doelgroep hebben. Het verkrijgen van extra informatie over je potentiële klanten en de organisaties waarvoor zij werken, zal je helpen om je aanpak te verbeteren.

Aan wie verkoop je? Wat zijn hun pijnpunten? Wat zijn hun verantwoordelijkheden in het bedrijf? Welke stakeholders zijn betrokken bij het beslissingstraject en maken uiteindelijk de keuze om Edtech software of oplossingen aan te schaffen? Als je over deze informatie beschikt, is het veel gemakkelijker om je doelgroep te vinden en aan te spreken.

Consultative Selling: Informeer je doelgroep

Het aanbieden van diepgaande en waardevolle informatie zal je doelgroep helpen hun eigen pijnpunten beter te begrijpen. Zo kom je ook over als een expert in het veld. Dit is wat we consultatieve verkoop noemen.

Wanneer je consequent de vragen van potentiële klanten beantwoordt met informatie en advies van goede kwaliteit, bouw je ook vertrouwen op.

Je kunt ervoor kiezen om verkoopmateriaal te creëren voor de verschillende fasen in het kooptraject, of de resultaten van een studie, brancherapport of publicatie te delen om de prospect te informeren.

Gebruik sociale media

Als verkoopprofessional kunt je sociale media gebruiken als een rijke bron van informatie die van waarde is tijdens het salestraject. Neem bijvoorbeeld deel aan online discussies om trends en onderwerpen op te sporen die verband houden met de pijnpunten van de doelgroep.

Gebruik sociale media ook om trends, concurrenten en de hele Edtech-industrie te volgen. Het promoten van jouw expertise op persoonlijke sociale media-accounts kan helpen om jezelf te positioneren als een professional in de branche. 

Gebruik training en tools om op de hoogte te blijven

Je kunt ook periodiek verkooptrainingen volgen om het verkoopproces te verbeteren. Informeer prospects over de nieuwste trends, technologieën en dienstenaanbod. Gebruik verschillende tools om verkoopdoelstellingen te bereiken door ze correct te implementeren.  

Evalueer het verkoopproces

Het is van belang regelmatig het verkoopproces te evalueren. Welke verkoopkanalen genereren tractie en welke niet? Welke sales pitch werkt het beste bij je doelgroep? Wat voor content genereert het meeste verkeer naar de website van het bedrijf.

Evaluatie van deze aspecten zal je inzicht geven in wat wel en wat niet werkt in het salestraject.

Edtech verkoopvaardigheden

Naast de bovenstaande tips helpt het als je over de volgende verkoopvaardigheden beschikt.

Een ideale Edtech sales kandidaat zou over de volgende vaardigheden moeten beschikken.

  • Harde vaardigheden - CRM, verkoop, marketing.
  • Zachte vaardigheden - Schriftelijke en verbale communicatie.
  • Mindset - Ondernemersmentaliteit, proactief, dynamisch.
  • Kennis van de sector - Hoe Edtech-industrie, B2B en B2C sales werkt.

Welke banen zijn er in Edtech?

De belangrijkste functies in de Edtech zijn:

Cursus Ontwerper

Edtech bedrijven zoeken cursus ontwerpers met buitengewone gecombineerde kennis en expertise in een goede klantervaring en een sterk academisch inzicht om geweldig lesmateriaal voor bepaalde disciplines te bouwen.

Onderwijs Software Engineer

Softwareontwikkelaars worden goed betaald door Edtech bedrijven om een programmeertaal te maken die is afgestemd op de leerstof die wordt onderwezen.

Onderwijstechnoloog

Onderwijstechnologen verbinden leraren en schoolsystemen met de juiste projecten en gadgets of promoten die technologieën als ze nog niet aanwezig zijn. Je moet uitgebreide kennis hebben van de beschikbare software platforms. Evenals hoe die kaders effectief kunnen worden gebruikt om de doelen van de cliënt te bereiken.

Het is typisch voor een onderwijstechnoloog om een behoefte te identificeren en onderzoek en ontwikkeling te beheren om aan die behoefte te voldoen. Om vervolgens te werken aan zowel het implementeren van nieuwe programmering als het opleiden van docenten om die te gebruiken.

Customer Support Manager

Bij bedrijven in de Edtech is de verantwoordelijkheid van de customer support manager om hen te helpen de voordelen van de geleverde dienst te maximaliseren. CSM's besteden het grootste deel van hun inspanningen aan het ontmoeten van docenten. Om advies en instructies te geven over het gebruik van de Edtech software. 

Edtech sales vertegenwoordiger

Als Edtech-sales vertegenwoordiger bent je verantwoordelijk voor het leggen van contacten met instellingen, universiteiten en organisaties om hen te helpen een oplossing te vinden voor hun problemen, bij voorkeur met de Edtech-oplossing die het bedrijf biedt.

Betaalt een carrière in de Edtech goed?

Ja, sales professionals in Edtech worden goed gecompenseerd.. De Edtech-industrie was vorig jaar goed voor een belangrijke bron van wereldwijde inkomsten als gevolg van massale uitbreiding. Veel mensen over de hele wereld worden lucratief betaald omdat ze werkgelegenheid van wereldklasse vinden.

Edtech-bedrijven zijn bereid veel geld te betalen voor professionals die hun bedrijfsoplossingen aan nieuwe klanten kunnen verkopen. Als onderdeel van de technologie-industrie variëren de salarissen van Edtech-verkopers vaak van $ 100.000 tot $ 250.000 per jaar. 

5 tips om de perfecte Edtech sales kandidaat te worden

  1. Laat tijdens het gesprek zien dat je het bedrijf kent en in de details kunt springen om het bedrijf te helpen groeien.
  2. Probeer uniek te zijn en je eigen benadering van het verkoopproces te hebben.
  3. Toon altijd een proactieve aanleg en passie voor je werk.
  4. Laat zien dat je je product/dienst kent.
  5. Als je nieuw bent in het vak probeer dan de motivatie te ontwikkelen en te behouden om de ins en outs van de Edtech industrie te leren.

Wil je aan de slag in de Edtech Sales?

Ben je enthousiast over een carrière in Edtech Sales?

Ontdek hier je mogelijkheden

English Deutsch