Hoe vind je SaaS Sales banen?


Software as a Service (SaaS), heeft zich ontwikkeld als een van de meest voorkomende en populaire keuzes voor het verkopen van software in het afgelopen decennium. De markt voor SaaS bedroeg 130,69 miljard dollar in 2021 en zal naar verwachting hard blijven groeien.
Gezien deze groeiende vraag naar SaaS, laten we eens onderzoeken hoe je in dit werkveld aan de slag kunt gaan.

Wat is Saas Sales?

Het SaaS-model is misschien gemakkelijker te begrijpen als je kijkt naar hoe bedrijven vroeger software verkregen voordat het SaaS-model zijn intrede deed. In het verleden moesten bedrijven een eenmalig bedrag betalen voor softwarelicenties waarmee ze de toepassing op een bepaald aantal computers van hun werknemers konden installeren.

In de meeste gevallen werd de software bewaard op een server die zich fysiek op het terrein van het bedrijf bevond. De computers van het bedrijf konden verbinding maken met de server, zodat zij de software lokaal op hun eigen apparaten konden uitvoeren.

Als gevolg hiervan werd het oude bedrijfsmodel fundamenteel veranderd door de komst van SaaS. Wanneer u met een SaaS-provider werkt, kunt u de software gebruiken die in de cloud is opgeslagen in plaats van op de servers die de organisatie bezit en beheert. Bedrijven hoeven hiervoor niet langer hun eigen serverinfrastructuur te bouwen. Ze hebben alleen een beveiligde internetverbinding nodig.

De prijzen van software zijn veranderd door SaaS. Bedrijven hoefden niet langer eenmalig een bedrag te betalen. In plaats daarvan betaalden klanten voor softwareabonnementen die hen toegang gaven tot een softwareproduct dat in de cloud werd gehost zolang het abonnement geldig was.

Hoe vind ik een baan in SaaS sales?

Het vinden van een SaaS sales baan is tegenwoordig een stuk eenvoudiger dan tien jaar geleden, vanwege de geavanceerde technologieën van vandaag. U kunt:

  • Google gebruiken om sales banen te vinden en direct bij een bedrijf te solliciteren.
  • De zoekfunctie van LinkedIn gebruiken om sales jobs te vinden in het door u gewenste gebied.
  • Vraag het aan een vriend die bij een SaaS-bedrijf werkt. Zij kunnen je doorverwijzen naar hun bedrijf en kijken of ze een sollicitatiegesprek voor je kunnen regelen.
  • Gebruik onze vacaturebank.

Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, zorg er dan voor dat je altijd voorbereid bent en dat je CV bijgewerkt is en klaar is om te delen.

Welke vaardigheden heb je nodig voor een SaaS sales baan?

  • Communicatieve vaardigheden
  • Kennis van techniek
  • Probleemoplossend vermogen
  • Vaardigheden in netwerken
  • In staat zijn om met data en analytics in je voordeel te werken

Wat zijn de typische SaaS sales banen?

Inside Sales Banen

Als u op zoek bent naar een baan waarbij u vanuit huis kunt werken of remote, is een inside sales carrière een fantastische optie. Het meeste werk kan via de telefoon of e-mail gebeuren, waardoor dit een ideale keuze is voor wie liever niet reist.


Een inside sales persoon wordt verantwoordelijk gehouden voor het genereren van nieuwe business en het sluiten van bestaande deals. Hij moet persoonlijk contact leggen met potentiële klanten en proberen een relatie op te bouwen met die klanten om de belangstelling voor zijn product te stimuleren.

Zij moeten potentiële klanten overtuigen om hun producten te kopen als ze succesvol willen zijn in deze rol. Om dit te doen, moet u leads kunnen identificeren en zakelijke onderhandelingen kunnen afsluiten.

Verkoop Buitendienst

Als u graag nieuwe mensen ontmoet en graag onderweg bent, kan een baan in de buitendienst goed bij u passen. Het is de taak van een buitendienstmedewerker om de producten van zijn bedrijf rechtstreeks aan klanten te verkopen. Dit betekent dat ze in staat moeten zijn om contact te maken met potentiële klanten en alles moeten weten over het product dat ze verkopen.

Verkopers in het veld hebben vaak de taak nieuwe klanten te vinden en hen ervan te overtuigen dat het product dat hun bedrijf verkoopt, voor hen het beste alternatief is. Om succesvol te zijn, moeten ze hun producten kunnen verkopen en deals kunnen sluiten met potentiële klanten.

Channel Sales Banen

Een bedrijf kan groeien via de afdeling kanaalverkoop met de steun van zakenpartners of andere organisaties. Het doel van channel sales, is dat de er een verkoopkanaal ontstaat via de distributeurs, en het netwerk dat zij met zich meebrengen.


Het ontwikkelen en onderhouden van klantenrelaties valt onder de bevoegdheid van channel sales.


Een grondige kennis van de producten die u verkoopt is van cruciaal belang voor uw succes als vertegenwoordiger voor een distributeur. Zij moeten potentiële zakenpartners ervan overtuigen dat hun product de beste oplossing is voor hun problemen als ze zaken met hen willen doen.

Business Development Banen

Bedrijven die hun klantenbestand willen uitbreiden via strategische allianties, partnerschappen, of andere bedrijven kunnen een business development professional inschakelen om hen daarbij te helpen. Experts op het gebied van business development zijn verantwoordelijk voor het leggen van contacten en het opbouwen van partnerschappen met deze bedrijven.

Professionals op het gebied van bedrijfsontwikkeling moeten een goed inzicht hebben in de producten die zij op de markt beschikbaar hebben. Potentiële zakenpartners moeten ervan overtuigd zijn dat hun product de beste match is voor hun behoeften.

Hoe solliciteer je op een SaaS sales baan?

Je moet veel dingen doen als je in de verkoop werkt voor een bedrijf dat SaaS verkoopt. Als je eerder in een sector hebt gewerkt die vergelijkbaar is met de SaaS-markt, kan het makkelijker voor je zijn om een baan op dat gebied te krijgen. Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je cv in orde is en deze doorsturen naar potentiële werkgevers waar je voor wilt werken.

Je moet wel kennis hebben van technologie om in SaaS Sales jobs te werken, of in ieder geval een hele grote interesse om dit te leren. De beste manier om potentiële werkgevers te laten zien dat je deze vaardigheid hebt, is door in een technologiebedrijf te hebben gewerkt. Dit zal het vinden van werk in SaaS sales veel makkelijker maken.

Gelukkig zijn sommige bedrijven bereid een kans te wagen bij mensen die nog niet eerder op technisch gebied hebben gewerkt. Toch moet je laten zien dat je bekend bent met hun SaaS product in tegenstelling tot andere onderwerpen die vaak aan bod komen in die lijn van werk.

Wil je aan de slag in SaaS Sales?

Ben je enthousiast over een carrière in SaaS Sales?

Ontdek hier je mogelijkheden

English Deutsch