Martech sales

Met automatisering op de voorgrond moeten marketingbureaus met een solide marketingstrategie komen die goed is afgestemd op de technologie. Hier komt Martech om de hoek kijken, dat marketingstrategieën combineert met de juiste technologieën.

Maar wat is Martech eigenlijk en hoe werkt het? Wat is Martech sales en welke vaardigheden heb je nodig om een Martech sales professional te worden? Voor welke banen kun je in aanmerking komen als Martech sales professional, en wat kan je potentiële jaarinkomen zijn? Laten we erin duiken!

Wat is Martech?

Eenvoudig gezegd verwijst Martech naar de verschillende soorten hulpmiddelen die marketeers overal ter wereld gebruiken om hun marketinginspanningen te meten en te optimaliseren.

Daarnaast speelt het ook een cruciale rol in het helpen bereiken van hun marketingdoelstellingen. Het belangrijkste aspect van Martech is dat het de juiste technologie gebruikt voor een consistente en goed geplande marketingaanpak.

Het helpt ook bij het meten en volgen van de effectiviteit van de marketingstrategieën. Kortom, Martech vereenvoudigt marketingactiviteiten voor marketeers over de hele wereld. Wanneer meerdere marketingtechnologieën worden gegroepeerd in een stack, wordt dit in de volksmond de Martech-stack genoemd. Bekende voorbeelden van Martech zijn Hubspot, Tailwind, Canva, Salesforce en meer.

Zoals je op dit moment al weet, geeft technologie het marketingsegment volledig vorm. In de afgelopen jaren is het marketinglandschap over de hele wereld voortdurend veranderd omdat de aard van Martech steeds geavanceerder wordt.

De meeste merken die vroeger op AdTech vertrouwden, kunnen nu gemakkelijk de steeds veranderende klantrollen en -trajecten volgen en meten. Moderne marketing kan niet overleven zonder technologie en Martech overbrugt in zekere zin de kloof tussen technologie en marketingstrategieën.

Een van de grootste hoogtepunten van Martech is de uitvoering die van het begin tot het einde wordt gevolgd. Hierdoor kunnen marketeers over de hele wereld hun marketingstrategieën beter inzetten op basis van specifieke klantbehoeften. Martech evolueert en transformeert ook de communicatie tussen belanghebbenden en eindgebruikers. Dus, of een bedrijf nu B2B of B2C is, het gebruik van Martech zal helpen duurzame relaties met klanten tot stand te brengen.

Wat houdt Martech sales in?

Martech verkoop verwijst naar het verkoopaspect van bedrijven die actief zijn in de Martech industrie. Hieronder vallen bedrijven die diensten aanbieden op het gebied van e-mailmarketing, mobiele marketing, social media marketing en bijvoorbeeld website optimalisatie.

Om Martech-diensten aan klanten te verkopen, moet je zelf ook Martech gebruiken. Met marketingautomatisering is het mogelijk om marketingcampagnes te definiëren en scheiden, waarbij zowel het marketing- als het verkoopsegment hun specifieke leads hebben. De content is gepersonaliseerd en gericht op het behouden van toptalent.

Tijdens je werkzaamheden in de Martech sales stuit je ook op platforms voor klantgegevens die je mogelijk moet gebruiken. Het idee is om met behulp van deze tool klantinformatie te verzamelen, de gegevens af te stemmen op specifieke categorieën en uiteindelijk een verkoop funnel te maken die werkt voor een specifieke groep klanten. Zo krijgt je niet alleen toegang tot een uitgebreide database, maar ook tot een volledig functionele verkoopeenheid waarin geautomatiseerde leads leven. 

Ten slotte zul je als sales professional in het Martech-segment ook gebruikmaken van klantanalyses en orkestratie die helpen om de exacte gegevenspunten te verbinden waarmee de klanten op meerdere digitale platforms hebben geïnteracteerd. Wanneer je de klantreis in een oogopslag begrijpt, is het gemakkelijker om contact te leggen met potentiële klanten omdat je al op de hoogte bent van hun pijnpunten en nu alleen nog maar met een ideale oplossing hoeft te komen.

De functie vereist verkoopvaardigheden, deskundigheid en bekendheid met Martech-tools.

Meest vereiste Martech verkoopvaardigheden

Op dit punt vraag je je waarschijnlijk af wat de meest vereiste Martech sales vaardigheden zijn. Vrees niet, want in dit deel zullen we die vaardigheden in detail bespreken, zodat u een voorsprong kunt nemen op je concurrenten wanneer je solliciteert naar een functie in de Martech sales. 

Werken in de Martech sales helpt zeker als je de volgende vaardigheden hebt:

  • Harde vaardigheden - CRM, verkoop, marketing.
  • Soft skills - Schriftelijke en verbale communicatie.
  • Mindset - Ondernemersmentaliteit, proactief, dynamisch.
  • Industrie kennis - Hoe de Martech industrie, B2B en B2C verkoop werken.

Welke banen zijn er in Martech Sales te vinden?

In de Martech sales, vindt je een breed scala aan banen, waaronder (maar niet beperkt tot) Sales Analyst, Enablement Analyst, Vendor Manager, Senior Consultant, Sales Representative, Business Systems Analyst, VP sales, en Strategic Consultant.

Betalen Martech Sales Jobs goed?

De technologiesector, en Martech is daarop geen uitzondering, biedt meestal hoge salarissen. Vooral als het een snelgroeiend bedrijf is. Elke maand verschijnen er nieuwe bedrijven, producten en diensten.

Martech-salarissen variëren in principe van 70.000 tot 150.000 dollar per jaar voor technische functies en 70.000 tot 150.000 dollar voor niet-technische functies zoals verkoop. Houd er ook rekening mee dat salarissen voor sales professionals meestal ook commissies omvatten. Het genoemde basissalaris plus commissies kan leiden tot een hoger maandsalaris. Natuurlijk hangt het basissalaris af van de rol die je als verkoper vervult.

Conclusie

Martech is misschien een nieuw segment in ontwikkeling, maar de komende jaren zal het alleen maar toenemen dankzij onze voortdurende afhankelijkheid van technologie. In dit soort situaties kun je jezelf het beste bijscholen met de vereiste vaardigheden, zodat je een voorsprong hebt op de concurrentie wanneer je solliciteert naar een baan in Martech sales. 

Sommige banen in het verkoopsegment zijn uitstekend en het jaarsalaris met extraatjes is even goed. Het enige wat je moet doen is goed op de hoogte blijven van de populaire Martech-strategieën en -tools, zodat je elk gesprek dat op je pad komt, kunt winnen.

Over het geheel genomen is dit een lucratieve sector en wij raden alle liefhebbers van verkoop aan deze verder te verkennen.

Wil je aan de slag in Martech Sales?

Ben je enthousiast over een carrière in Martech Sales?

Ontdek hier je mogelijkheden

English Deutsch