SaaS Sales Executive Search

Bluebird is een bureau voor SaaS sales executive search en recruitment. Onze missie is om SaaS bedrijven te helpen bij het identificeren, aantrekken, selecteren en promoten van het best beschikbare SaaS sales talent.

Het SaaS sales executive zoek- en aanwervingsproces vereist een grondig onderzoek naar het ervaringsniveau en de technische en zakelijke vaardigheden van de kandidaat. Deze aanpak toetst of hij of zij de juiste combinatie van vaardigheden en kenmerken heeft die voor de organisatie het belangrijkst zijn.

Als je een fulltime SaaS sales executive positie ambieert en op zoek bent naar de perfecte kandidaat, helpen wij om die te vinden. Het is ons doel om de juiste mensen op de juiste posities te krijgen.

Bluebird is gespecialiseerd in het plaatsen van SaaS sales executives voor SaaS bedrijven in B2B en B2C.

Wij hebben een grote staat van dienst in het helpen van bedrijven bij het vinden van het beste sales executive talent voor hun behoeften. We hebben vele jaren ervaring in de SaaS-industrie en weten de beste manier om bedrijven aan de ideale kandidaten te helpen.

Vaardigheden van de ideale SaaS Sales Executive

Een software-as-a-service (SaaS) sales executive is iemand die een SaaS-bedrijf winstgevender maakt door SaaS-producten en -diensten aan klanten te verkopen. Daarom kan hij of zij worden beschouwd als een belangrijk lid van de organisatie. 

De rol van de SaaS sales executive is om te bepalen wat en hoeveel een SaaS-bedrijf moet verkopen om zijn financiële doelstellingen te halen. Zij gebruiken hiervoor hun kennis van het bedrijf en de sector, evenals hun product- of dienstenaanbod.

Een goed gekwalificeerde SaaS sales executive heeft kennis van de specifieke software-industrie waarin hij of zij werkt. Ook heeft hij of zij een goed begrip van de commerciële dynamiek die de meeste bedrijven drijft.

  • Een talent voor het leren van nieuwe technologie en softwareplatforms en hoe deze te gebruiken om specifieke doelen bij klanten te bereiken.
  • Inzicht in de werking van verschillende software en de onderliggende systemen die alles mogelijk maken.
  • Een vermogen om hun kennis goed te kunnen verwoorden en op de juiste manier te vertalen naar de klant toe. 
  • Een flexibele, vragende instelling leidt ertoe dat zij problemen vanuit verschillende invalshoeken kunnen bekijken, en hierop de juiste antwoorden en oplossingen kunnen vinden.
  • Een goed vermogen om beslissingen te nemen en bedreven in het oplossen van problemen wanneer de meeste middelen beperkt zijn.
  • Het vermogen om op een professionele manier met klanten om te gaan, zodat zij inzicht krijgen in waar het bedrijf van de klant naartoe gaat.
  • Het vermogen om prioriteiten te stellen en middelen te beheren, vooral wanneer er deadlines aan zitten te komen. 
  • Het vermogen om interpersoonlijke relaties te beheren en goed genoeg de leiding op zich te nemen, zodat hun ideeën niet opzij worden geschoven ten gunste van andere die misschien beter geschikt zijn om de betreffende taak uit te voeren. 

Gerelateerde artikelen:

Kritieke verkoopvaardigheden identificeren

Het kan overweldigend zijn om de perfecte kandidaat te vinden voor een openstaande SaaS sales positie, laat staan de exacte persoon die je wilt. Bluebird helpt zowel bedrijven als kandidaten om elkaar te vinden.

We beginnen bij het helpen om de juiste kenmerken en vaardigheden te definiëren die worden geambieerd in een toekomstige werknemer. Hieronder vind je enkele kwaliteiten waarop je kunt letten om betere te kunnen beoordelen of je klaar bent om de juiste persoon in dienst te nemen.

1. De achtergrond van de potentiële kandidaat kennen

Voordat je een definitieve beslissing neemt, is het belangrijk om te begrijpen wat het ervaringsniveau van de kandidaat is en welke vaardigheden voor de organisatie het belangrijkst zijn. Je zoekt immers iemand die het bedrijf kan helpen effectief te concurreren in een steeds veranderende sector.

Hoe meer gekwalificeerde kandidaten, hoe groter de kans dat je in een korte periode precies de juiste kandidaat vindt. Laten we daarom enkele belangrijke achtergrondgegevens doornemen die je wilt weten over een potentiële SaaS sales executive voordat je een beslissing neemt.

2. Relevante ervaring

Het is belangrijk om de relevante ervaring van een kandidaat grondig te onderzoeken. Was hij of zij betrokken bij het proces van het schrijven van code voor een product en was dit  gebaseerd op de behoeften van klanten? Gebruikte hij of zij veel analysetools in het verkoopproces? Hoe relevanter de ervaring van de kandidaat, hoe beter het bedrijf op de lange termijn af is.

3. De beroepsvaardigheden van de kandidaat

De belangrijkste ervaring in sales is in principe actuele sales ervaring. De ervaring van een kandidaat kan je een idee geven van hoe goed hij het zal doen in een functie waarin hij dagelijks bezig is met de verkoop van een SaaS oplossing. 

Als je toekomstige SaaS sales executive over een masteropleiding bezit of een andere opleiding die aantoont dat hij over interpersoonlijke en leiderschapsvaardigheden beschikt, dan is dat een goed teken dat hij zijn managementtaken probleemloos aankan.

En als ze bewezen hebben met succes SaaS oplossingen te hebben verkocht aan grote ondernemingen, is dat een goede aanwijzing dat ze de rol van eerste contactpersoon van het bedrijf aankunnen.

Ons wervingsproces

Als je klaar bent om de perfecte SaaS sales executive te vinden, heeft Bluebird een eenvoudig drie-stappen proces dat we hebben gecreëerd door onze jarenlange ervaring in de industrie.

Eerst vragen we je om een lijst met richtlijnen in te vullen die de zoekopdracht beperkt, zodat we de drie beste kandidaten voor de organisatie kunnen vinden. We gaan in op zaken als het ervaringsniveau, de opleiding en de professionele vaardigheden van de ideale kandidaat, zodat we de beste persoon voor het bedrijf kunnen vinden.

Vervolgens selecteren en interviewen we de kandidaten en beoordelen we hun prestaties nauwkeurig. Deze gesprekken geven ons de kans om onze zoektocht verder te verfijnen door meer specifieke informatie over elke kandidaat te krijgen. We gebruiken deze tijd om erachter te komen of ze alles hebben, van de vereiste ervaring tot hun opleiding en communicatievaardigheden.

Ten slotte nodigen we de best passende kandidaten uit op basis van vaardigheden en persoonlijkheid. Zo wordt een nauwkeurig beeld van de vaardigheden en vermogen van elke kandidaat geschetst.

Gerelateerde artikelen:

Wil je dat wij je helpen met het aannemen van het juiste sales talent? 

Werken met een SaaS sales headhunter is de beste manier om top sales talent te vinden voor de organisatie. 

Neem contact met ons op, wij helpen je graag met het opzetten van de beste wervingsstrategieën en de acquisitie van SaaS sales talent!

English Deutsch